Marmorkirken Plakat | Det Gamle København

119,00 kr.279,00 kr.

Flot og stilrent billede af Marmorkirken set fra bredgade.

Plakaten er en del af vores plakat serie: Billeder af Det Gamle København. Det er en samling udelukkende med gamle unikke billeder af vores kære København. Billedet er taget omkring år 1905 af fotograf Fritz Theodor Benzen.

Plakat af Marmorkirken fra vores plakat serie: Billeder af Det Gamle København.

Flot og stilrent billede af Marmorkirken set fra bredgade. Billedet er taget i år 1905 af fotograf Fritz Theodor Benzen. Plakaten er en del af vores plakat serie: Billeder af Det Gamle København. Det er en samling udelukkende med gamle unikke billeder af vores kære København.

Se alle vores plakater af det gamle København.

Marmorkirken – også kaldet Frederikskirken blev indviet i år 1894. Men der skulle gå næsten 150 år fra grundstenen blev lagt i 1749 til kirken stod færdigbygget. Grundstenen blev lagt af Frederik V, sammen med bydelens arkitekt Niels Eigtved, og skulle oprindeligt bygges som en Rokoko kirke.

Men da Niels Eigtved døde i 1754, overgik projektet først til Lauritz de Thurah og derefter i 1756 til franskmanden Nicolas Henri Jardin. Han ændrede planerne, så kirken blev til den kirke af marmor vi kender idag.

I næsten 100 år lå kirken som en halvfærdig ruin og var 19 meter høj.
Finans- og industrimanden C. F. Tietgen købte ruinen af Finansministeriet i 1874 med forpligtelse til at fuldføre kirken, og i 1894 kunne den indvies.

Datering: ca 1905
Sted: Marmorkirken
Fotograf: Fritz Theodor Benzen
Arkiv: Københavns Museum

Yderligere information

Plakatstørrelse

, , ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.