Vor Frue Kirke Plakat | Det Gamle København

119,00 kr.279,00 kr.

Flot og stilrent billede af Vor Frue Kirke.

Plakaten er en del af vores plakat serie: Billeder af Det Gamle København. Det er en samling udelukkende med gamle unikke billeder af vores kære København.
Billedet er taget i årene mellem år 1862 – 1894 af fotograf Christian Rasmus Neuhaus.

Plakat af Vor Frue Kirke fra vores plakat serie: Billeder af Det Gamle København.

Flot og stilrent billede af Vor Frue Kirke. Billedet er taget i årene mellem år 1862 - 1894 af fotograf Christian Rasmus Neuhaus. Plakaten er en del af vores plakat serie: Gamle billeder, som er en samling udelukkende med gamle unikke billeder af vore kære København.

Se alle vores plakater af det gamle København.

Vor Frue Kirke er opført sidst i 1100-tallet efter biskop Absalons død og blev indviet den 14. september 1209. Kirken blev placeret på byens højeste punkt, hvor to af byens indfaldsveje, Nørregade og Vestergade mødtes.
Den oprindelige kirke var bygget af kridt sten. Den brændte i 1314 og blev genopbygget i teglsten. I 1485 blev der tilføjet et tårn og 30 år senere et spir. Vor Frue Kirke var fra starten Københavns vigtigste kirke og havde seks præster og en dekan(leder).

Vor Frue Kirke var en sognekirke for den vestlige del af byen. Den var desuden tilknyttet domkirken i Roskilde som en kollegiatskirke, dvs. at den havde en del selvstændige rettigheder. Kirken var en slags uofficiel hovedkirke for hele landet.

Kirken brændte ved Københavns store brand i 1728. Man forsøgte at redde den ved at sprænge en naboejendom i luften så ilden blev standset – men blot med de resultat at gnister fra eksplosionen antændte kirken.

I 1809 blev Vor Frue Kirke genopbygget af arkitekten C. F. Hansen.

Datering: mellem år 1862 - 1894
Sted: Vor Frue Kirke
Fotograf: Christian Rasmus Neuhaus
Arkiv: Københavns Museum

Yderligere information

Plakatstørrelse

, , ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.